Svartvinbärs marmelad - Pate de fruit (FIKA)

    Av Sosa

    1. Blanda 100 gram strösocker med pektin i en bunke.
    2. Värm svartvinbärspurén till 40°C, strö i pektinsockret under omrörning.
    3. Koka i 2 – 3 minuter, strö i resterande strösocker i 3 omgångar. Koka till 106°C.
    4. Tag kastrullen från värmen, tillsätt citronsyra och rör om.
    5. Häll marmeladen i en ram som är 10 mm hög, låt svalna och stelna.
    6. Skär marmeladen i tärningar och vänd i kokos eller violsocker.

    OBS! det är viktigt att pH värdet är mellan 3,2-3,5.

    Ingredienser

    • 100 g strösocker
    • 25 g pektin Jaune slow or rapid set, Sosa
    • 1020 g svartvinärspuré ekologisk, Sicoly
    • 1015 g strösocker
    • 18 g citronsyra, Sosa
    • Kokos eller violsocker, Sosa