Svampmacka med ankrilette

    Av Werners Gourmetservice

    Svetta schalottenlök och vitlök i smöret, tillsätt svampen och stek runt om på låg värme tills svampen fått gyllene färg. Tillsätt vinet och koka ihop lite, tillsätt grädden och 175 gram ankrillette. Koka ihop och smaka av med salt, peppar samt tryffelolja. Servera svampen på rostad surdegsbaguette, dekorera med krispigt stekt ankrillette och riven färsk tryffel.

    Ingredienser

    • 150 g smör
    • 150 g schalottenlök, fint hackad
    • 35 g vitlök, fint hackad
    • 50 g torkad trumpet, blötlagd och hackad
    • 150 g skogschampinjoner, hackade
    • 300 g fryst karljohansvamp, hackad
    • 1 dl vitt vin/champagne
    • 2 dl grädde
    • 175 g Ankrillette
    • salt och peppar
    • tryffelolja

    • 175 g Ankrillette, knaperstekt
    • färsk riven tryffel
    • 2 surdegsbaguetter i skivor, rostade