Taco-cocktail med räkor, avokado, granatäpple och färskpressad citron

    Av Werners Gourmetservice

    Byt ut vanlig fredagstacos till den här fräscha och trevliga taco-cocktailen! Perfekt för mingelbuffé, förrätt eller som enklare huvudrätt. Dryckestips: Exempelvis François Montand Brut, ett friskt och elegant mousserande vin gjort enligt Champagnemetoden från regionen Jura i Frankrike.

    Värm tortillabrödet i ugnen, forma det sedan över en brödkavel. Blanda räkorna med grönsakerna, sallad och örter. Krydda med Tex-Mexrostade sesamfrön, olja, salt och lime. Fyll tortillabröden med räkcocktailen, dekorera med koriander och extra sesamfrön.

    Ingredienser

    • 8 tortilla bröd
    • 300 g färska räkor, skalade
    • 1 avokado, skuren i bitar
    • 1 granatäpple, plockad
    • 8 coctailtomater, skivade
    • 1 bit gurka, tärnad
    • 2 salladslökar, tunt skivade
    • 100 g blandad sallad, skuren
    • 20 g koriander, färsk
    • ½ röd chili, hackad
    • 1 msk Tex-Mexrostade sesamfrön
    • 1 msk citronolivolja
    • salt
    • pressad lime