Ris à la Malta-glass med Amarenakörsbär

    Av Werners Gourmetservice

    Gillar du glass och ris à la Malta? Då måste du testa det här receptet! Så gott! Vi har inspirerats av vårt grannland Danmark, där äter de risalamande, det är ris à la malta med körsbär. Mums! Dryckestips: Exempelvis Moscato d’Asti Serralonga DOCG, Massolino. Ett livfullt vin med toner av päron, vit persika och fläder i en stil med frisk syra som tillsammans med sina bubblor avslutar många desserter med frukt och bär i fokus på ett friskt och lättsamt sätt.

    1. Blanda ris, vatten och salt i en kastrull och koka tills vattnet kokat bort. Rör i de övriga ingredienserna och sjud ca 45 minuter, rör om med jämna mellanrum. Det skall bli en tunn gröt. Låt svalna. lyft ur kryddorna. Koka under tiden en glassgrund.
    2. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull, sjud under omrörning till 84°C. Rör ihop gröten med glassgrunden till en homogen smet. Frys i glassmaskin. Servera i glassrån med Amarena-körsbär.

    Ingredienser

    Ris à la Malta-glass

    • ½ dl Vialone Nannoris
    • 1 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 5 dl mjölk
    • 1 vaniljstång, Bourbon
    • 10 cm kanel från Sri Lanka
    • rivet apelsinskal från ½ apelsin

    Glassgrund

    • 250 g grädde
    • 250 g mjölk
    • 100 g äggula
    • 60 g strösocker