Tomat- och pekannötskräm

    Av Viktor Ingemarsson

    Den här tomat- och pekannötskrämen är ett riktigt gott smörgåspålägg som passar närhelst under dagens 24 timmar. Bra att veta: Paprika innehåller c-vitamin, lykopen, betakaroten och fibrer.

    1. Börja med att blötlägga pekannötter i 4 timmar och häll sedan av vattnet. Mixa sedan de blötlagda pekannötterna, paprika, tomater, lök och vitlök i en matberedare. När du har en slät kräm tillsätter du cashewnötter och mixar hastigt utan att finfördela nötterna helt.
    2. Häll över i en skål och avnjut på en god bit bröd eller ett gott rawfoodkex. Skiva gärna på en avokado och toppa med lite goda nötter och kärnor. Salta och peppra och du har en av de mest delikata frukostmackorna att tillgå.

    Ingredienser

    Tomat- och pekannötskräm

    • 10 st körsbärstomater
    • 0,5 st röd paprika
    • 3 krm salt
    • 1 st schalottenlök
    • 2 dl pecannötter (blötlagda 4 timmar)
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk lucumapulver
    • 0,5 vitlöksklyfta