Supermöra revben med Minus-8-mapleglace samt äpple/rödbetssallad med pistage

    Av Matlagerskan

    Möra revben med en supergod glaze av Minus8-vinäger. Kombineras till fördel med ett rikt, fylligt och kryddigt rött vin med toner av russin och choklad. Exempelvis Zenato Amarone della Valpolicella Classico. Artnr: 32145

    1. Koka upp en stor kastrull med vatten, lök, vitlök, lagerblad, svartpeppar och salt (smaka av så att vattnet smakar salt). Skär ner revbenen så de får plats i grytan och koka sedan 1–1,5 timme tills köttet nästen släpper från benen.
    2. Ta upp köttet. Koka ihop ingredienserna till glazen och pensla sedan på rikligt på revbenen som sedan grillas eller steks i ugnen på 210 grader till de fått fin yta.
    3. Använd gärna mandolin för att skära riktigt tunna skivor av rödbeta, morot och äpple och låt dem sedan ligga i iskallt vatten ca 30 min – rödbetan i separat skål. Blanda samman salladen dressa med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar – toppa med pistagenötter och russin!

    Kombineras till fördel med ett rikt, fylligt och kryddigt rött vin med toner av russin och choklad. Exempelvis Zenato Amarone della Valpolicella Classico. Artnr: 32145

    Ingredienser

    • 4 kg tunna färska revben
    • 2 st gula lökar – skivade
    • 0,5 vitlök – hackad
    • 2 lagerblad
    • 1 tsk lätt krossad svartpeppar
    • salt

    Glaze:

    • 0,5 dl minus-8 vinäger
    • 0,75 dl lönnsirap
    • 0,75 dl japansk ljus soja
    • 2 msk hoisinsås
    • 1–2 klyftor vitlök – rivna
    • 3 cm färsk ingefära – riven

    Sallad:

    • 1 rödbeta (rå) – tunt skivad
    • 1 syrligt äpple – tunt skivad
    • 1 stor morot – i tunna skivor på längden (band)
    • 0,5 apelsin – zest och juice
    • 0,5 citron – zest och juice
    • 2 msk olivolja
    • salt och peppar
    • 1 dl pistagenötter – grovhackade
    • 0,5 dl sultanrussin

    Produkter i Supermöra revben med Minus-8-mapleglace samt äpple/rödbetssallad med pistage

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”