- Koka upp en stor kastrull med vatten, lök, vitlök, lagerblad, svartpeppar och salt (smaka av så att vattnet smakar salt). Skär ner revbenen så de får plats i grytan och koka sedan 1–1,5 timme tills köttet nästen släpper från benen.
- Ta upp köttet. Koka ihop ingredienserna till glazen och pensla sedan på rikligt på revbenen som sedan grillas eller steks i ugnen på 210 grader till de fått fin yta.
- Använd gärna mandolin för att skära riktigt tunna skivor av rödbeta, morot och äpple och låt dem sedan ligga i iskallt vatten ca 30 min – rödbetan i separat skål. Blanda samman salladen dressa med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar – toppa med pistagenötter och russin!
Kombineras till fördel med ett rikt, fylligt och kryddigt rött vin med toner av russin och choklad. Exempelvis Zenato Amarone della Valpolicella Classico. Artnr: 32145
Ingredienser
- 4 kg tunna färska revben
- 2 st gula lökar – skivade
- 0,5 vitlök – hackad
- 2 lagerblad
- 1 tsk lätt krossad svartpeppar
- salt
Glaze:
- 0,5 dl minus-8 vinäger
- 0,75 dl lönnsirap
- 0,75 dl japansk ljus soja
- 2 msk hoisinsås
- 1–2 klyftor vitlök – rivna
- 3 cm färsk ingefära – riven
Sallad:
- 1 rödbeta (rå) – tunt skivad
- 1 syrligt äpple – tunt skivad
- 1 stor morot – i tunna skivor på längden (band)
- 0,5 apelsin – zest och juice
- 0,5 citron – zest och juice
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 dl pistagenötter – grovhackade
- 0,5 dl sultanrussin
Produkter i Supermöra revben med Minus-8-mapleglace samt äpple/rödbetssallad med pistage
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”