Tryffelpizza

    Av Werners Gourmetservice

    En rykande färsk pizza slår aldrig fel, och toppad med tryffel blir det succé! Dryckestips: Mjuk livlig fruktig karaktär med dofter av körsbär, plommon och stänk av lakrits. Smaken är fruktig med inslag av röda bär. Mjuka tanniner och viss örtighet. Exempelvis Barbera från Massolino med artikelnr 72228.

    1. Lös upp jästen i vattnet. Rör i vetemjöl, durumvete och salt, knåda ca 15 minuter till en elastisk deg.
    2. Ringla en msk olivolja i en bunke och lägg degen i bunken, täck med ett lock eller duk och låt jäsa ca 2–3 timmar. Vik och vänd degen efter halva tiden.
    3. Kavla och forma ovala pizzor.
    4. Fördela grönsaker, örter och ost på degen.
    5. Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
    6. Hyvla över tryffel, strö över mejram och servera.

    Ingredienser

    Deg

    • 25 g jäst
    • 5 dl vatten, kallt
    • 10 dl vetemjöl special
    • 2 dl durumvetemjöl
    • 1 msk salt
    • durumvete till kavling

    Topping

    • 2 rödlök, skuren i skivor
    • 20 cocktailtomater, skivade
    • 1 dl pinjenötter
    • 150 g parmesanost, riven
    • Läsösalt
    • Svart kampotpeppar
    • Vintertryffel