- Lös upp jästen i vattnet. Rör i vetemjöl, durumvete och salt, knåda ca 15 minuter till en elastisk deg.
- Ringla en msk olivolja i en bunke och lägg degen i bunken, täck med ett lock eller duk och låt jäsa ca 2–3 timmar. Vik och vänd degen efter halva tiden.
- Kavla och forma ovala pizzor.
- Fördela grönsaker, örter och ost på degen.
- Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
- Hyvla över tryffel, strö över mejram och servera.
Ingredienser
Deg
- 25 g jäst
- 5 dl vatten, kallt
- 10 dl vetemjöl special
- 2 dl durumvetemjöl
- 1 msk salt
- durumvete till kavling
Topping
- 2 rödlök, skuren i skivor
- 20 cocktailtomater, skivade
- 1 dl pinjenötter
- 150 g parmesanost, riven
- Läsösalt
- Svart kampotpeppar
- Vintertryffel