Ugnsbakad laxsida med honung och sriracha serveras med broccoli och en grön sriracha/koriandermajo

    Av Matlagerskan

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda samman glacen. Lägg laxsidan på en plåt på ett folieark och vik upp små sarger runt om fisken. Pensla på hälften av glacen samt slå en dl vatten i foliet så det lägger sig runt fiskens sidor.
    3. Grilla högt upp i ugnen i va 20 min tills innertemperaturen nått 50 grader och ytan fått färg. Ta ut fisken och låt vila under folie medans tillbehören förbereds.
    4. Mixa majonnäsen med grön sriracha, lime och koriander – ställ svalt.
    5. Dela broccolin i små buketter – behåll gärna den långa stammen, ta bara bort det nedersta som kan vara träigt.
    6. Hetta upp olja i en panna och fräs på broccolin och ärtor på hör värme i ett par minuter- krydda med salt och chiliflakes och pressa över lime.
    7. Häll den sista glacen över laxen och toppa med salladslök, koriander, grön chili och sesamfrön. Servera med broccolin och majonnäsen – koka ev. ris till om så önskas.
      (Gott att tillaga laxen på grillen för lite rökiga toner.)

    Ingredienser

    • 1 laxsida – ca 700 g
    • 1 dl vatten
    Glace
    • 0,5 dl risvinäger
    • 1 msk sriracha
    • 1 tsk gochujang
    • 2 msk ljus soja
    • 0,5 dl flytande honung
    • 1 vitlöksklyfta – riven
    • 2 cm ingefära-riven
    Grön topping:
    • 1 knippe salladslök – skivad
    • 1 knippe koriander – plockade blad
    • 1 grön chili - tunt skivad
    • 2 msk rostade sesamfrön
    Broccoli:
    • 400 g broccoli
    • 150 g sockerärtor
    • 1 msk olja
    • Salt och chili
    • 1 lime – juice
    Majo:
    • 4 dl majonnäs (gärna hemmagjord)
    • 1–2 msk grön sriracha
    • 1 msk limejuice
    • 1 knippe koriander

    Produkter i Ugnsbakad laxsida med honung och sriracha serveras med broccoli och en grön sriracha/koriandermajo

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”