- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman glacen. Lägg laxsidan på en plåt på ett folieark och vik upp små sarger runt om fisken. Pensla på hälften av glacen samt slå en dl vatten i foliet så det lägger sig runt fiskens sidor.
- Grilla högt upp i ugnen i va 20 min tills innertemperaturen nått 50 grader och ytan fått färg. Ta ut fisken och låt vila under folie medans tillbehören förbereds.
- Mixa majonnäsen med grön sriracha, lime och koriander – ställ svalt.
- Dela broccolin i små buketter – behåll gärna den långa stammen, ta bara bort det nedersta som kan vara träigt.
- Hetta upp olja i en panna och fräs på broccolin och ärtor på hör värme i ett par minuter- krydda med salt och chiliflakes och pressa över lime.
- Häll den sista glacen över laxen och toppa med salladslök, koriander, grön chili och sesamfrön. Servera med broccolin och majonnäsen – koka ev. ris till om så önskas.
(Gott att tillaga laxen på grillen för lite rökiga toner.)
Ingredienser
- 1 laxsida – ca 700 g
- 1 dl vatten
- 0,5 dl risvinäger
- 1 msk sriracha
- 1 tsk gochujang
- 2 msk ljus soja
- 0,5 dl flytande honung
- 1 vitlöksklyfta – riven
- 2 cm ingefära-riven
- 1 knippe salladslök – skivad
- 1 knippe koriander – plockade blad
- 1 grön chili - tunt skivad
- 2 msk rostade sesamfrön
- 400 g broccoli
- 150 g sockerärtor
- 1 msk olja
- Salt och chili
- 1 lime – juice
- 4 dl majonnäs (gärna hemmagjord)
- 1–2 msk grön sriracha
- 1 msk limejuice
- 1 knippe koriander
Produkter i Ugnsbakad laxsida med honung och sriracha serveras med broccoli och en grön sriracha/koriandermajo
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”