- Bryn smöret i kastrull.
 - Blanda ned grädden och cassonadesockret i smöret och ställ åt sidan.
 - Koka upp socker med glykos och vatten och låt koka till ljus karamell.
 - Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar. Rör om med visp och koka på medelevärme tills kolan når 124 grader. Rör om då och då så att kolan inte bränner i botten.
 - Lägg ett bakplåtspapper i botten på en plåt med kant och häll ut kolan.
 - Toppa med salt.
 - Låt svalna i rumstemperatur minst 6 timmar innan du skär den i fina bitar.
 
Ingredienser
- 400 g smör
 - 4 dl grädde
 - 2 dl cassonadesocker
 - 4 dl socker
 - 2 dl glykos
 - 1 dl vatten
 - 8 cl älgörtssirap
 - 1 msk havssalt, Läsö