Chokladdryck
- Krossa kaffebönorna grovt. Värm mjölken med kaffebönorna, plasta och låt dra 15 minuter.
- Sila mjölken och blanda den med grädden och honungen.
- Slå den varma vätskan över chokladen, mixa till en slät dryck. Håll varm medan ni gör skummet.
Kardemummaskum
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Krossa kardemumman grovt. Värm mjölken försiktigt till ljummet med kardemumman och sockret, låt stå och dra.
- Krama ur vattnet ur gelatinet. Sila mjölken.
- Smält gelatinet i den varma mjölken. Vispa med stavmixer till ett lätt skum. Servera på den varma chokladdrycken.
Ingredienser
Varm choklad
- 10 g kaffebönor normalrost
- 500 g mjölk 3 % (5 dl)
- 750 g grädde 40 % (7,5 dl)
- 50 g honung (3 msk)
- 275 g Valrhona Caraibe 66%
- 50 g Valrhona Caramelia 36%
Kardemummaskum
- 3 g gelatin
- 5 g kardemumma grön
- 275 g mjölk 3%
- 30 g socker