Varm chokladdryck med kardemummaskum

    Av Valrhona

    Värmande chokladdryck med kraftig chokladsmak som får en extra god touch av kaffebönor och grön kardemumma.

    Chokladdryck

    1. Krossa kaffebönorna grovt. Värm mjölken med kaffebönorna, plasta och låt dra 15 minuter.
    2. Sila mjölken och blanda den med grädden och honungen.
    3. Slå den varma vätskan över chokladen, mixa till en slät dryck. Håll varm medan ni gör skummet.

    Kardemummaskum

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Krossa kardemumman grovt. Värm mjölken försiktigt till ljummet med kardemumman och sockret, låt stå och dra.
    2. Krama ur vattnet ur gelatinet. Sila mjölken.
    3. Smält gelatinet i den varma mjölken. Vispa med stavmixer till ett lätt skum. Servera på den varma chokladdrycken.

    Ingredienser

    Varm choklad

    • 10 g kaffebönor normalrost
    • 500 g mjölk 3 % (5 dl)
    • 750 g grädde 40 % (7,5 dl)
    • 50 g honung (3 msk)
    • 275 g Valrhona Caraibe 66%
    • 50 g Valrhona Caramelia 36%

    Kardemummaskum

    • 3 g gelatin
    • 5 g kardemumma grön
    • 275 g mjölk 3%
    • 30 g socker