Vegetarisk pasta Marrakech, med svarta belugalinser

    Av Werners Gourmetservice

    Gudomligt god vegetarisk gryta på nyttiga belugalinser som är fullproppade med antioxidanter. Med lite spiskummin för man smaklökarna till ett exotiskt Marrakech.

    Skala och riv moroten grovt. Hacka lök och vitlök. Fräs allt i olivolja i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser utom basilika, salt och peppar.

    Låt såsen puttra med lock i ca 25 minuter eller till önskad konsistens. Mixa såsen lätt med stavmixer.

    Smaka av med salt, peppar och färsk basilika och servera med spaghetti och parmesan.

    Ingredienser

    • 1 morot
    • 1 gul lök
    • 1-2 vitlöksklyftor
    • 1 tsk olivolja
    • 1,5 dl belugalinser
    • 390 g krossade tomater med basilikasmak
    • 2 dl crème fraîche
    • 2 dl vatten
    • 1 grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk socker
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 tsk spiskummin
    • färsk basilika
    • flingssalt
    • peppar