Vegansk Maputofu med ris

    Av Matlagerskan

    1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs på den hackad svampen så att den får ordentligt med färg, tillsätt ingefäran, salladslöken och sambal oelek och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning. Tillsätt soja, miso vatten samt smaka av om det ev. behövs lite salt. Låt koka upp och tillsätt tofun i tärningar.
    2. Låt puttra på låg värme i 6–7 minuter. Rosta under tiden sichuanpeppar i en torr panna, låt svalna något och mortla.
    3. Red av såsen med majsstärkelse som blandas ut i lite kallt vatten.
    4. Tillsätt sichuanpeppar och salladslök och smaka av.
    5. Koka ris och servera tillsammans!

    Ingredienser

    • 400 g tofu
    • 300 g färska champinjoner – finhackade
    • 2 msk olja
    • 4 cm färsk ingefära - riven
    • 1 knippe salladslök - skivad
    • 2 msk sambal oelek
    • 3 msk ljus soja
    • 1 msk misopasta
    • 5 dl vatten
    • Ev.Salt
    • 1 msk majsstärkelse
    • 3,5 tsk sichuanpeppar
    • 4 portioner nykokt ris

    Produkter i Vegansk Maputofu med ris

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”