Grillade havskräftor, svartrot och kycklingskinn

    Av Magnus Lindström

    Dryckestips Kombineras med fördel tillsammans med ett smakrikt vitt vin med frisk syra, vinet bör ha en nötighet och en elegant smörighet. Exempelvis Verget, Mâcon Charnay.

    1. Vänd kräftorna lätt i olja och lägg på kolgrill hastigt.
    2. Skiva svartrötter tunt och fritera dem gyllenbrunt.
    3. Majonnäs: Koka in schalottenlöken i vinäger och ställ kallt. Mixa sedan löken med äggula och droppa i oljan och kycklingfettet. Smaksätt med salt, peppar och kycklingskinn.
    4. Vid servering: Tillsätt havskräftsmör och frystorkad soya över tallriken.

    Ingredienser

    • 8 stora skalade rimmade havskräftstjärtar
    • 1 msk rapsolja
    • 4 st svartrötter
    • 4 msk havskräftsmör
    • frystorkad soya

    Kycklingmajonnäs

    • 1 msk finhackad schalottenlök
    • 1 msk schalottenlöksvinäger
    • 1 äggula
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 msk naturell olja
    • 1 msk rostat kycklingfett
    • salt och peppar
    • 1 st rostad kycklingskinn