Fördeg: Blanda alla ingredienser till fördegen och låt den stå i en halvtimme.
Deg: Blanda smör och socker och därefter resten av ingredienserna tillsammans med fördegen. Kör degen ca 6-8 minuter i en degblandare. Ta upp degen och dela den i ca 40 småbitar à 60 g, och rulla bitarna runda. Sätt ugnen på 200°. Låt bullarna jäsa i ett varmt och fuktigt utrymme, 30-50 min beroende på rumstemperatur. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8-10 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg
Recept på semmelfyllning
Recept på Mattias Ljungbergs semmelwrap
Ingredienser
Fördeg
- 500 g/5 dl mjölk
- 60 g jäst
- 500 g/8,25 dl vetemjöl
Deg
- 200 g smör, rumsvarmt
- 200 g/2,2 dl strösocker
- 700 g/11,5 dl vetemjöl
- 12 g/2 msk mald kardemumma
- 6 g/ 1 tsk salt
- 1 ägg