Voatsaperifery- och rödbetsgravad lax med granbarrsylt på fröknäcke

    Av Matlagerskan

    Passar lika bra på julbordet som till adventsfika eller glöggmingel. Kombineras med fördel tillsammans med ett halvtorrt vin med en frisk syra. Exempelvis Kloster Eberbach Riesling kabinett. Artnr: 5810

    1. Se till att laxbiten är fri från skinn och putsad. Blanda salt, socker och voatsiperiferypeppar. Lägg ett lager av socker/salt i botten av en form och lägg laxbiten ovanpå. Lägg ytterligare ett lager av socker/salt ovanpå laxen. Täck alltsammans med riven rödbeta. Plasta in och ställ laxen kallt – gärna med en tyngd ovanpå i ca 2 dygn.
    2. Ta bort rödbeta samt salt/socker från laxbiten. Skär laxen i tunna skivor och servera på fröknäcke med färskost och granbarrsylt som en mingelrätt eller del av ett julbord/buffé.

    Kombineras med fördel tillsammans med ett halvtorrt vin med en frisk syra. Exempelvis Kloster Eberbach Riesling kabinett. Artnr: 5810

    Ingredienser

    • 400 g lax av god kvalitet
    • 0,75 dl salt
    • 0,75 dl socker
    • 1 msk stött voatsiperiferypeppar
    • 2 dl grovt riven rödbeta
    • 1 ask färskost
    • 1 pkt fröknäcke
    • 1 burk granbarrsylt, Högtorp gård
    • Örter eller skott

    Produkter i Voatsaperifery- och rödbetsgravad lax med granbarrsylt på fröknäcke

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”