- Se till att laxbiten är fri från skinn och putsad. Blanda salt, socker och voatsiperiferypeppar. Lägg ett lager av socker/salt i botten av en form och lägg laxbiten ovanpå. Lägg ytterligare ett lager av socker/salt ovanpå laxen. Täck alltsammans med riven rödbeta. Plasta in och ställ laxen kallt – gärna med en tyngd ovanpå i ca 2 dygn.
- Ta bort rödbeta samt salt/socker från laxbiten. Skär laxen i tunna skivor och servera på fröknäcke med färskost och granbarrsylt som en mingelrätt eller del av ett julbord/buffé.
Kombineras med fördel tillsammans med ett halvtorrt vin med en frisk syra. Exempelvis Kloster Eberbach Riesling kabinett. Artnr: 5810
Ingredienser
- 400 g lax av god kvalitet
- 0,75 dl salt
- 0,75 dl socker
- 1 msk stött voatsiperiferypeppar
- 2 dl grovt riven rödbeta
- 1 ask färskost
- 1 pkt fröknäcke
- 1 burk granbarrsylt, Högtorp gård
- Örter eller skott
Produkter i Voatsaperifery- och rödbetsgravad lax med granbarrsylt på fröknäcke
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”