- Glass Blanda vanilj, mjölk, grädde och honung i en kastrull, koka upp. Vispa ihop ägg och strösocker. Slå den varma vätskan över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt gelatin och sjud till 84°C. Sila snabbt genom chinoise och kyl, låt stå plastad i kyl över natt. Frys i glassmaskin.
- Hjortron Rör ihop hjortron, Cassonade och vanilj i en kastrull. Koka upp. Blanda Gelcrem hot och vatten, rör ner i hjortronen och koka upp. Låt sedan svalna.
- Blåbär Rör ihop blåbär och cassonade i en bunke, låt stå tills sockret smält. Sila och mixa i Gelaspesa i vätskan. Blanda sedan ihop såsen med bären igen.
Ingredienser
Vaniljgräddglass ca 1 liter
- 1 st vaniljstång, delad och skrapad
- 350 g grädde 40%
- 350 g mjölk 3%
- 12,5 g acaciahonung
- 168 g äggula
- 168 g strösocker
Rårörda hjortron med cassonade och vanilj
- 400 g hjortron
- 100 g cassonade
- ½ vaniljstång
- 1 msk Gelcrem hot Sosa
- 1 msk vatten
Rårörda blåbär med cassonade
- 4000 g blåbär
- 1000 g cassonade
- 1 msk Gelespesa Sosa