Vaniljglass med rårörda hjortron och blåbär

    Av Werners Gourmetservice

    1. Glass Blanda vanilj, mjölk, grädde och honung i en kastrull, koka upp. Vispa ihop ägg och strösocker. Slå den varma vätskan över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt gelatin och sjud till 84°C. Sila snabbt genom chinoise och kyl, låt stå plastad i kyl över natt. Frys i glassmaskin.
    2. Hjortron Rör ihop hjortron, Cassonade och vanilj i en kastrull. Koka upp. Blanda Gelcrem hot och vatten, rör ner i hjortronen och koka upp. Låt sedan svalna.
    3. Blåbär Rör ihop blåbär och cassonade i en bunke, låt stå tills sockret smält. Sila och mixa i Gelaspesa i vätskan. Blanda sedan ihop såsen med bären igen.

    Ingredienser

    Vaniljgräddglass ca 1 liter

    • 1 st vaniljstång, delad och skrapad
    • 350 g grädde 40%
    • 350 g mjölk 3%
    • 12,5 g acaciahonung
    • 168 g äggula
    • 168 g strösocker

    Rårörda hjortron med cassonade och vanilj

    • 400 g hjortron
    • 100 g cassonade
    • ½ vaniljstång
    • 1 msk Gelcrem hot Sosa
    • 1 msk vatten

    Rårörda blåbär med cassonade

    • 4000 g blåbär
    • 1000 g cassonade
    • 1 msk Gelespesa Sosa