Yuzu/lakrits lollie

    Av Sebastian Pettersson

    Kombinationen citrus och lakrits är oslagbar. Sebastian har gjort små söta lollies/glassklubbor med smak från den japanska frukten yuzu och lakritsgranulat smaksatt med citron.

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Värm försiktigt upp grädden till 60°C.
    3. Smält i gelatinbladen, sila och blanda med yoghurten.
    4. Addera florsocker och lakritscrème.
    5. Gjut i form och frys.
    6. Blanda Valrhona Inspiration Yuzu och kakaosmör, smält tillsammans till 40°C.
    7. Ta ut ur frysen och doppa i den smälta chokladen, toppa med lakritsgranulat.

    Ingredienser

    • 2 st gelatinblad
    • 200 g grädde
    • 500 g turkisk yoghurt
    • 50 g florsocker
    • 50 g lakritscrème Sosa

    Choklad att doppa glassen i

    • 500 g Valrhona Inspiration Yuzu
    • 100 g Valrhona kakaosmör

    Dekoration

    • Lakritsgranulat med citron