Pasta på dagsgammalt bröd
- Lägg allt i en mixer och pulsmixa ihop till en smidig deg.
- Knåda sedan minst 5 minuter för hand så att degen går ihop ordentligt.
- Lägg i en påse och låt vila minst 1 timme i kyl.
- Kör sedan i pastamaskin och forma till valfri form.
- Koka sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter.
Pastasås
- Smält smöret och vänd i smetana, finriven ost samt saft och skal från en halv citron. Ta även lite av pastavattnet.
- Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
- Vänd sedan runt pastan i såsen.
Topping
- Bottna tallrikarna med pasta.
- Forma löjrommen till ett ägg med sked och lägg på.
- Toppa sedan med björkolja, lagrad ost och nymalen svartpeppar.
- Servera omgående.
Ingredienser
Pasta på dagsgammalt bröd
- 2 st ägg
- 160 g torkat gammalt bröd
- 40 g vetemjöl
- 1 msk vatten
Pastasås
- 100 g smör
- 1 dl smetana
- 100 g lagrad ost, finriven
- 1/2 st citron, saft och citronzest
- 1 dl kokvatten från pasta
- Tellicherrypeppar, nymalen
- Laesösalt
Topping
- 200 g Kalixlöjrom
- 4 msk björkolja, Högtorp Gård
- 4 msk lagrad ost, finriven
- 4 msk nyskuren gräslök