Philadelphiabakelse

    Av Jan Danielsson

    1. Botten: Smält smör, vispa ägg och socker, blanda samman ingredienserna. Blir en plåt 60×40 cm. Bakas i 200°C i ca 7-9 minuter.
    2. Ganache: Värm osten ljummen i micron, koka upp grädden, glykosen och slå över chokladen. Blanda ner osten och mixa den slät.
    3. Chokladsås: Dela bottnarna i fyra delar, pensla på såsen och lägg samman med ganachen. Dekorera med bär efter fantasi och säsong.

    Ingredienser

    Botten

    • 226 g smält smör
    • 510 g socker
    • 374 g ägg
    • 8 g bakpulver
    • 70 g kakao
    • 5 g salt
    • 2 g limerasp

    Ganache

    • 415 g Philadelphiaost
    • 500 g Caraibe 66%, Valrhona
    • 70 g glykos, Sosa
    • 115 g grädde

    Chokladsås

    • 100 g grädde
    • 20 g vatten
    • 20 g choklad
    • 20 g socker