3 x vinägrett till ostron

    Av Kristin Åhlander

    Ostron är både lyxigt, enkelt och gott. Extra gott blir det om du tillsätter en härlig syra i form av vinägrett. Här kommer tre olika supergoda vinägretter som passar perfekt till ostron. Vinägrett på rödvinsvinäger Med en djup smak och balansen av salt och sötma tar den ostronet med storm Kamalmansivinägrett Syrlig med lite hetta kommer denna vinägrett ta ostronet till nya höjder. Minus8 ostron Druvor som skördas vintertid enligt icewine-metoden, ger detta ostron sötma, syra och fyllighet.

    Vinägrett på rödvinsvinäger

    1. Blanda alla ingredienser och låt stå, gärna någon timme innan serveringen
    2. Vid servering: Öppna ostronet och häll på vinägretten

    Kamalmansivinägrett

    1. Blanda vinäger, vatten och chiliflingor, låt stå en stund.
    2. Vid servering: Öppna ostronet häll på en skred vinägrett och strössla crispy chili in oil och krossade chiliflakes på.

    Minus8 ostron

    1. Öppna ostronen, lägg en sked med vinäger på varje ostron och strö lite salt på. Klart!

    Ingredienser

    Vinägrett på rödvinsvinäger

    • 0,5 dl Cabernet Sauvignonvinäger
    • ¼ dl vatten
    • 1 tsk cassonade, rörsocker
    • 2 nypor havssalt, Läsö
    • 2 st schalottenlök, finhackad
    • Sao tomé eller annan smakrik svartpeppar

    Kamalmansivinägrett

    • 0,5 dl kalamansivinäger
    • ¼ dl vatten
    • 2 nypor krossade chiliflingor
    • 2 nypor havssalt, Läsö
    • 1 msk crispy chili in oil
    • rostade sesamfrön

    Minus8 ostron

    • 3 msk L8 harvest vinäger
    • 2 nypor havssalt, Läsö