- Värm ugnen till 150grader
- Rosta mandlarna tills att de får en gyllenbrun färg, ca 15 min
- I en lite mindre kastrull kokar du försiktigt första mängden socker, honung, glykos och vatten tills att massan blivit 150 grader
- Under tiden vispar du i en matberedare äggvitorna till vitt skum och tillsätt försiktigt den andra delen av socker så att det blir en fin maräng
- När marängen är gjord och sockerlagen nått 150 grader häller du i sockerlagen med en tunn stråle i marängen. Låt sedan maskinen gå på lägsta hastighet tills att bunken känns ljummen på utsidan när du lägger händerna på den.
- Byt sedan ut vispen mot en vinge och blanda i mandlarna och sist lakritspulvret så att det får halvblanda sig lite. Ta lite olja på en slickepottför att få ut massan ur bunken
- Välj ut valfri form och lägg i ett bakplåtspapper i. Pudra ett ganska rejält lager med florsocker på bakplåtspappret och lägg i massan. Låt den vila över natten i rumstemperatur och skär sedan upp den i bitar.
Ingredienser
- 200 g skalad mandlar
- 2,75 dl socker
- 1,5 dl Acaciahonung
- 0,5 dl glykos
- 1 dl vatten
- 2 äggvitor
- 0,5 dl strösocker
- 3 msk lakritspulver med salmiak (Eller efter smak)
- Florsocker till formen