- Brownie: Bryn smöret låt svalna något och smält sedan ner Manjarin i smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda samman choklad och äggsmet och vänd ner det siktade mjölet samt saltet. Häll upp i valfri form och baka av på 200°C i ca 20 minuter, tills kakan precis har satt sig. Låt kallna innan chokladkrämen hälls på.
- Crème: Lägg tepåsarna i mjölk och grädde över natten. Koka upp, låt dra en stund så att smakerna kommer fram sila. Vispa samma socker och äggula lite lätt, blanda med temjölkblandingen och sjud under omrörning till 83-84°C, tillsätt gelatinbladen. Sila krämen ner över chokladen. Mixa till en slät kräm. Låt svalna något och slå sedan över brownien. Ställ in i frysen så att den sätter sig.
- Mousse: Blanda samman socker och vatten i en kastrull, koka till 121-122°C, vispa under tiden ägg och äggulorna till ett fluff. Slå den heta sockerlagen över äggulorna och vispa ”kallt”. Vispa smetana och vispgrädde lätt. Smält chokladen, rör i de urkramade gelatinbladen. Vänd samman chokladen med smetanagrädden pö om pö. Vänd sedan ner äggsmeten. Häll moussen ovanpå chokladkrämen och sätt i frys.
- Glasyr: Koka upp grädden med lönnsirapen och häll det sedan över den hackad choklad, mixa till en slät fin kräm. Häll ganachen över chokladmoussen. Ställ kallt någon timme. Skär ut valfri form.
Ingredienser
Brownie med brynt smör
- 500 g smör
- 250 g Manjari 64%, Valrhona
- 400 g ägg
- 440 g socker
- 140 g siktat mjöl
- 1 tsk havssalt
Dammann te röda bär - Manjari Crème
- 4 st tepåsar, Dammann röda frukter
- 500 g mjölk
- 500 g grädde
- 200 g socker
- 240 g äggula
- 360 g Manjari 64%, Valrhona
- 4 st gelatinblad, blötlagt
Chokladmousse med smetana
- 270 g socker
- 80 g vatten
- 180 g ägg
- 210 g äggulor
- 500 g vispad grädde
- 400 g smetana
- 2 gelatinblad, blötlagd
- 645 g Manjari 64%, Valrhona
Ganache - glasyr
- 2 dl grädde
- 4-5 msk lönnsirap
- 320 g Manjari 64%, Valrhona