Hallonmousse
- Blötlägg gelatinet.
- Koka upp hallonpuré tillsammans med socker och tillsätt gelatinet, mixa med stavmixer. Låt svalna.
- Vispa grädden, inte för hårt. Vänd ihop med purén.
- Fyll en sprits och fyll silikonformar och frys.
- Ploppa formarna och ställ på tallrik.
Hallontryffel, vit chokladtryffel
- Koka upp 50 g grädde och slå över en skål med 50 g Inspiration Hallon och 50 g Waina vit 35%.
- Koka upp 30 g grädde och slå över en skål med 100 g Waina vit 35% och smöret. Låt vila lite och mixa sedan slätt med en stavmixer.
- Fyll sedan silikonform och frys. Ploppa och lägg direkt på tallrik då de är rätt kladdiga tryfflar.
- Spraya den vita tryffeln med chokladspray innan den läggs på tallriken.
Vaniljmousse
- Skrapa ur vaniljstången.
- Blanda alla ingredienser utom smöret och grädden i en kastrull. Sjud under omrörning tills den tjocknar (80-90°C), kyl.
- Vispa grädden och vänd ihop med vaniljkrämen. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritas på tallriken.
Maräng
- Vispa äggvita, socker och florsocker till ett styvt fluff.
- Fyll en spritspåse med önskad tyll och spritsa på silikonmattan. Torka i ugn på 60°C tills helt torra, ca 2-4 h.
Ingredienser
Hallonmousse
- 1 st gelatinblad
- 150 g hallonpuré
- 25 g socker
- 100 g grädde (lättvispad)
Hallontryffel
- 50 g grädde
- 50 g Inspiration hallon Valrhona
- 50 g Waina vit 35% Valrhona
Vit chokladtryffel
- 30 g grädde
- 100 g Waina vit 35% Valrhona
- 20 g smör
- Vit chokladspray
Vaniljmousse
- 1 st vaniljstång
- 500 g mjölk
- 120 g socker
- 100 g (5st) äggulor
- 40 g majsstärkelse
- 200 g grädde
- 50 g smör
Maräng
- 60 g (2st) äggvita
- 60 g socker
- 60 g florsocker