Julrillette på anklårsconfit

    Av Kristin Åhlander

    Ljuvliga anklårsconfit plockas och blandas med varsamt kokad lök i julens kryddor.

    1. Skiva schalottenlök och vitlök. Fräs försiktigt i rikligt med ankfett.
    2. Strö över socker, kryddor och vinäger efter smak.
    3. Plocka anklårsconfiten till små bitar.
    4. När löken kokat och blivit mjuk och nästan gått sönder, blandas den man ankköttet och lägg i en glasburk.
    5. Servera med smörstekt toastbröd eller kavring.

    Ingredienser

    • 3 st anklårsconfit
    • 3 st schalottenlök
    • 2 vitlöksklyftor
    • Cassonade råsocker
    • Kryddpeppar
    • Kryddnejlika
    • Stjärnanis
    • IP8 beer vinäger
    • 1 st lagerblad
    • Kanel