Anklever och karl-johansvampsskum

    Av Fredrik Andersson

    Perfekt tillbehör till en brödservering eller till stekt kött av vilt eller nötkött.

    1. Mixa äggula, äggvita, senap, salt, vinäger, tryffeljuice och proespuma i Thermomixer på 60 grader.
    2. Temperera smör, karl-johanolja och ankleverfett till 60 grader.
    3. Droppa i likt en majonnäs.
    4. Häll i sifon och tillsätt 2 patroner. Håll varm för bästa resultat.

    Ingredienser

    • 150 g äggula
    • 120 g äggvita
    • 15 g dijonsenap
    • 30 g sherryvinäger
    • 7 g laesösalt
    • 100 g ankleverfett från stekning
    • 150 g klarat smör
    • 50 g karl-johansvampsolja från Högtorp gård
    • 80 g tryffeljuice
    • 35 g proespuma, Sosa