Anklevermousse med grönpeppar

    Av Matlagerskan

    Serveras på sked med svenska smaker, som tilltugg eller förrätt, vackert och mycket gott!

    Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Rör tills sockret lösts upp helt. Skär lök och beta tunt, lägg på ett fat och slå över den varma lagen. Låt stå tills lagen svalnat helt. Rör moussen smidig och lägg den i en spritspåse. Lägg ut skedar på ett fat, spritsa på moussen och lägg sedan på lök, beta och hela vackra lingon. Toppa med rapsolja, peppar och salt.

    Ingredienser

    • 95 g anklevermousse med grönpeppar
    • 1 st röd lök
    • 2 st polkabetor
    • 0,5 dl ättiksprit
    • 1 dl socker
    • 1,5 dl vatten
    • 0,5 dl lingon
    • 2 msk kallpressad rapsolja
    • nymald svartpeppar
    • flingsalt