Spicy ramen med kimchi, svamp, sesamstekta ägg och udonnudlar

    Av Matlagerskan

    1. Värm buljongen och smaksätt med goshujang (efter önskad styrka) och soja – tillsätt risvinägern det allra sista innan servering.
    2. Fräs på svampen i en het panna så den får lite färg, salta.
    3. Stek äggen i olja och sesamolja, strö över lite salt och sesamfrön.
    4. Koka nudlarna enligt instruktioner – oftast bara någon minut i kokande vatten för Udon- nudlar.
    5. Strimla nori och morot och skiva salladslöken. Skölj och plocka koriandern.
    6. Lägg samman allt i skålar och slå på den heta buljongen – njut!

    Ingredienser

    Buljong:
    • 1,5 l Spicy ramenbuljong
    • 1–2 tsk goshujang
    • 1 dl ljus soja
    • 0,5 dl risvinäger
    • 500 g svamp – t.ex. champinjoner, Shimay, shitake eller ostronskivling
    • Olja
    • Salt
    • 200 g kimchi
    • 4 portioner udon nudlar
    • 4 st ägg
    • 2 msk olja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 2 noriark – strimlade
    • 1 morot - finstrimlad
    • 1 knippe salladslök
    • 1 kruka koriander

    Produkter i Spicy ramen med kimchi, svamp, sesamstekta ägg och udonnudlar

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”