Vaniljpannacotta med X58 pektin

    Av Caroline Gergi och Nikko Toledo

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett sött vin i elegant och fruktig stil. Vinet kan antingen ha toner av röda frukter och bär alternativt gula frukter och bär. Exempelvis Kracher Beerenauslese Rosenmuskateller Red roses 2015. Artikelnr 83008.

    1. Häll socker och grädde i en kastrull. Dela vaniljstängerna på längden, skrapa ur fröna och tillsätt i kastrullen. Mät upp pectina xoco napage X58 med en gramvåg och tillsätt i blandningen.
    2. Mixa med hjälp av en stavmixer för att finfördela pektinet. Koka upp i 5 minuter och låt stå i rumstemperatur i 15 minuter. Häll i önskad form och ställ i kyl för att stelna.

    Ingredienser

    • 60 g strösocker
    • 355 g grädde 40%
    • 2 st vaniljstänger
    • 4 g pectina xoco nappage X58 Sosa