- Smält ihop samtliga ingredienser och mixa kolan slät. Koka kolan till en temperatur på 110°C. Kyl kolan direkt för att avstanna kokningen. Fyll upp i avbakade choklad tarteletteskal.
- Kör ihop mördegen i en matberedare eller degblandare. Kyl degen ca 2 timmar. Kavla ut mördegen till ca 2,5 mm och klä valfria formar. Bakas av väl kylda i 190°C ca 8 minuter.
Ingredienser
Chokladkola med Nyangbo
- 560 g vispgrädde
- 560 g strösocker
- 190 g gul sirap
- 350 g Nyangbo 68% Valrhona
- 280 g smör
- 10 g Læsøsalt
- 1 st urskrapad vaniljstång Tahiti
Chokladmördeg
- 200 g strösocker
- 400 g smör
- 550 g vetemjöl
- 50 g kakaopulver Valrhona
- 1 st ägg