- Smält ihop samtliga ingredienser och mixa kolan slät. Koka kolan till en temperatur på 110°C. Kyl kolan direkt för att avstanna kokningen. Fyll upp i avbakade choklad tarteletteskal.
 - Kör ihop mördegen i en matberedare eller degblandare. Kyl degen ca 2 timmar. Kavla ut mördegen till ca 2,5 mm och klä valfria formar. Bakas av väl kylda i 190°C ca 8 minuter.
 
Ingredienser
Chokladkola med Nyangbo
- 560 g vispgrädde
 - 560 g strösocker
 - 190 g gul sirap
 - 350 g Nyangbo 68% Valrhona
 - 280 g smör
 - 10 g Læsøsalt
 - 1 st urskrapad vaniljstång Tahiti
 
Chokladmördeg
- 200 g strösocker
 - 400 g smör
 - 550 g vetemjöl
 - 50 g kakaopulver Valrhona
 - 1 st ägg