Tartelette med chokladkola och flingsalt

    Av Jessica Sandberg

    1. Smält ihop samtliga ingredienser och mixa kolan slät. Koka kolan till en temperatur på 110°C. Kyl kolan direkt för att avstanna kokningen. Fyll upp i avbakade choklad tarteletteskal. 
    2. Kör ihop mördegen i en matberedare eller degblandare. Kyl degen ca 2 timmar. Kavla ut mördegen till ca 2,5 mm och klä valfria formar. Bakas av väl kylda i 190°C ca 8 minuter.

    Ingredienser

    Chokladkola med Nyangbo

    • 560 g vispgrädde
    • 560 g strösocker
    • 190 g gul sirap
    • 350 g Nyangbo 68% Valrhona
    • 280 g smör
    • 10 g Læsøsalt
    • 1 st urskrapad vaniljstång Tahiti

    Chokladmördeg

    • 200 g strösocker
    • 400 g smör
    • 550 g vetemjöl
    • 50 g kakaopulver Valrhona
    • 1 st ägg