- Terrin Marinera anklevern i kryddor, mandarinpuré och cognac på en plåt i kylen ca 12 timmar. Baka anklevern på 250°C ca 2-3 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Plocka ner det kokta fläskköttet i mindre bitar. Blanda ihop fläsket med anklevern och packa sedan i en terrinform. Plasta och kyl.
- Kompott Blanda alla ingredienser förutom pistagenötterna. Koka ihop och smaka av, det skall vara lite sirapskonsistens. Vänd i de rostade pistagenötterna. Skiva terrinen och servera på toast med kompott. Krydda eventuellt med Läsösalt och nymalen Tellicherypeppar.
Ingredienser
Ankleverterrin
- 1,5 kg anklever utan vener
- 27 g Läsö salt
- 5 g Tellicherypeppar
- 150 g mandarinpuré Sicoly
- 50 g cognac
- 300 g lättrimmad fläsksida, kokt över natt i ugn med lagerblad, lök och peppar
Sultanrussin- och pistagekompott
- 140 g sultanrussin i blöt med 900 g vatten
- 30 g cassonade
- 50 g Maple-8 vinäger
- 50 g mandarinpuré Sicoly
- 300 g pistage, grovt delad och rostad i ugn