Araguanibrûlée med Laphroaigskum

    Av Jonas Sand

    Serveras med rostade jordnötter och chokladvinägrett.

    1. Koka upp grädde, mjölk och socker, häll över chokladen och rör slät. Låt svalna, tillsätt äggula.
    2. Fyll upp i smorda suffléformar. Baka i 105°C ca 10 minuter.
    3. Mixa ihop ingredienserna, häll upp i sifon. Ladda med två patroner. Skaka sifonen och skapa en skum.
    4. Servera med salt och sockerrostade jordnötter samt chokladvinägrett.

    Ingredienser

    Brûlée

    • 2 lit grädde
    • 2 lit mjölk
    • 400 g socker
    • 1450 g Araguani 72%, Valrhona
    • 480 g äggula

    Laphroaigskum

    • 1 lit matlagningsyoghurt
    • 2 burkar kondenserad mjölk
    • 5 cl Laphroaig