Bulle:
- Blanda alla ingredienser förutom smör och salt.
- Kör i degblandare 10 min, gå i sedan i med salt och smör.
- Kör 5 min mer i degblandaren.
- Kyl degen i kylen.
- Dela sedan upp i 60 g bitar.
- Jäs upp och baka av på 180°C i 10 min.
- Om den bakas i form baka ytligare någon minut.
Honungslag:
- Koka upp vatten, honung, apelsinjuice, vanilj, ingefära, limeblad.
- Låt svalna lite och gå i med zest och rom.
- Doppa sedan bullen i dem och låt ligga och dra i 30 min.
Honung & yoghurtglass:
- Värm mjölk, grädde och honung till 40°C.
- Blanda de torra ingredienserna och gå i med det i mjölken.
- Vispa och ge det ett uppkok.
- Gå i med zest.
- Mixa och häll upp i paco bägare.
- Frys.
Ingredienser
Bulle:
- 520 g vetemjöl
- 10 g jäst
- 75 g socker
- 110 g ägg
- 55 g smör
- 210 g mjölk kallt
- 10 g salt
Honungslag:
- 150 g honung
- 150 g vatten
- 150 g apelsinjuice
- 1/2 st vaniljstång + inkråm
- 30 g rom
- 30 g ingefära
- 2 st limeblad
- 1 st apelsinzest
Honung & yoghurtglass:
- 515 g mjölk
- 25 g mjölkpulver
- 40 g socker
- 45 g honung
- 25 g dextros
- 100 g grädde
- 1,5 g citrusfibrer (Natur emul)
- 1, 5 g procrema 5
- 2 g salt
- 4 g citruszest
- Bipollen till att sprinkla över.
- Lätt vispad grädde.
- Citronmeliss
- Apelsinzest
Produkter i Baba au bi
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”