Murklor
- Blötlägg murklorna i 2 timmar.
- Häll av och krama ur.
- Stek dem i rikligt med smör försiktigt och salta och peppra.
Bakad lök
- Lägg saltet i en ugnsfast form och lökarna på med skal.
- Baka i 175°C tills innertemperaturen är 93°C eller att den blivit mjuk. Detta kan man göra dagen innan om man vill spara tid.
- Skala löken och dela på den en gång. Lägg på lite socker och salt på skärytan, lägg dem med skärytan nedåt i en het stekpanna med lite smör. Stek tills löken fått fin färg.
Tryffelhollandaise
- Koka lök, vinäger, vatten och citron till det återstår ca 3-4 msk vätska. En så kallad reduktion.
- Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
- I en annan kastrull, lägg äggula och vinägerreduktionen. Sätt kastrullen i vattenbad och vispa tills den blir fluffigt och varmt. Försök att få skummet och smöret i samma temperatur.
- Med en fin stråle häller du på smöret över äggblandningen och vispar under tiden. Lite i taget.
- När allt smör är i smakar du upp såsen med tryffelolja, cayennepeppar, salt och peppar.
- Låt såsen få smaka mycket tryffel och ha hög syra.
Jordärtskockschips
- Tvätta jordärtskockan och skiva tunt, gärna med manolin.
- Lägg på papper för att torka.
- Värm oljan till ca 130-150°C och fritera skivorna till gyllene färg. Lägg dem på pappret igen och salta.
Ingredienser
Murklor
- 25 g murklor, torkade från Plantin
- 50 g smör
- salt och peppar
- 4 st gula lökar
- 2 dl grovt salt , Gros sel Werners
- 2 tsk cassonade eller annat brunt socker
- 4 st schalottenlök, finhackade
- 1 dl champagnevinäger
- ¾ dl vatten
- ½ dl citronjuice
- 5 äggulor
- 350 g smör
- 2-3 tsk tryffelolja, Plantin
- vitpeppar
- cayenne
- salt
- 2 st jordärtskockor
- 2 dl frityrolja
Dekoration
- rostade piemonte hasselnötter, Werners
- finhackad gräslök
Produkter i Bakad lök med tryffelhollandaise och smörstekta murklor
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”