Murklor
- Blötlägg murklorna i 2 timmar.
 - Häll av och krama ur.
 - Stek dem i rikligt med smör försiktigt och salta och peppra.
 
Bakad lök
- Lägg saltet i en ugnsfast form och lökarna på med skal.
 - Baka i 175°C tills innertemperaturen är 93°C eller att den blivit mjuk. Detta kan man göra dagen innan om man vill spara tid.
 - Skala löken och dela på den en gång. Lägg på lite socker och salt på skärytan, lägg dem med skärytan nedåt i en het stekpanna med lite smör. Stek tills löken fått fin färg.
 
Tryffelhollandaise
- Koka lök, vinäger, vatten och citron till det återstår ca 3-4 msk vätska. En så kallad reduktion.
 - Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
 - I en annan kastrull, lägg äggula och vinägerreduktionen. Sätt kastrullen i vattenbad och vispa tills den blir fluffigt och varmt. Försök att få skummet och smöret i samma temperatur.
 - Med en fin stråle häller du på smöret över äggblandningen och vispar under tiden. Lite i taget.
 - När allt smör är i smakar du upp såsen med tryffelolja, cayennepeppar, salt och peppar.
 - Låt såsen få smaka mycket tryffel och ha hög syra.
 
Jordärtskockschips
- Tvätta jordärtskockan och skiva tunt, gärna med manolin.
 - Lägg på papper för att torka.
 - Värm oljan till ca 130-150°C och fritera skivorna till gyllene färg. Lägg dem på pappret igen och salta.
 
Ingredienser
Murklor
- 25 g murklor, torkade från Plantin
 - 50 g smör
 - salt och peppar
 
- 4 st gula lökar
 - 2 dl grovt salt , Gros sel Werners
 - 2 tsk cassonade eller annat brunt socker
 
- 4 st schalottenlök, finhackade
 - 1 dl champagnevinäger
 - ¾ dl vatten
 - ½ dl citronjuice
 - 5 äggulor
 - 350 g smör
 - 2-3 tsk tryffelolja, Plantin
 - vitpeppar
 - cayenne
 - salt
 
- 2 st jordärtskockor
 - 2 dl frityrolja
 
Dekoration
- rostade piemonte hasselnötter, Werners
 - finhackad gräslök
 
Produkter i Bakad lök med tryffelhollandaise och smörstekta murklor
 Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”