- Ugnsbakad piggvar: Torka fisken och ta ur filéerna. Lägg på en bädd av örter, t.ex. timjan eller dragon och lägg några klickar smör på toppen. Ställ in fisken i ugnen på 180 grader och toppa med smörklickar och en skvätt olivolja.
- Asiatisk sås: Smält smör i en kastrull, rör smöret tills att det mörknat och får en nötig smak. Hacka schalottenlök, vitlök och ingefära fint. När smöret är brynt tillsätt soja försiktigt och lägg i lök, vitlök och ingefära. Låt stå på låg värme och rör försiktigt. Ge såsen ett snabbt uppkok precis innan servering och tillsätt hackad persilja.
- Fräst bladspenat: Fräs färsk spenat i olivolja med salt och peppar. Låt rinna av snabbt på hushållspapper.
Ingredienser
Ugnsbakad piggvar
- 700 g piggvar (eller annan vitfisk)
- 25 g smör
- 0,25 kruka timjan eller dragon
- olivolja
Asiatisk sås
- 2 msk soja
- 50 g smör
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 2 cm ingefära
- 0,25 kruka persilja
- salt
- peppar
Fräst bladspenat
- 400 g färsk bladspenat
- olivolja
- salt och peppar