- Koka 2/3 av sockret med vattnet till 105°C låt svalna lite. Tillsätt smör och blanda ihop, smält chokladen och blanda i. Rör ihop resterande socker med äggen, vispa inte in luft. Blanda äggsmet och chokladblandning, slå upp i plastat halvbleck och baka i vattenbad i 160°C i 30 minuter eller innertemperatur 85°C. Kyl ner, skär upp och servera tempererad.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm purén med sockret, krama ur gelatinet och lägg i det, rör om. Tillsätt den kondenserade mjölken. När massan är rumstempererad tillsätt grädden, fyll en sifon till 2/3 delar. Ladda med en kolsyrepatron, skaka och klar att användas.
Ingredienser
Bakad Manjari
- 575 g socker
- 250 g vatten
- 450 g smör
- 675 g Manjari 64 % Valrhona
- 10 st ägg
Passionsfruktsskum
- 2 st gelatinblad, Sosa
- 4 dl passionsfruktspuré, Sicoly
- 1 dl strösocker
- 800 g söt kondenserad mjölk
- 6 dl vispgrädde