- Koka 2/3 av sockret med vattnet till 105°C låt svalna lite. Tillsätt smör och blanda ihop, smält chokladen och blanda i. Rör ihop resterande socker med äggen, vispa inte in luft. Blanda äggsmet och chokladblandning, slå upp i plastat halvbleck och baka i vattenbad i 160°C i 30 minuter eller innertemperatur 85°C. Kyl ner, skär upp och servera tempererad.
 - Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm purén med sockret, krama ur gelatinet och lägg i det, rör om. Tillsätt den kondenserade mjölken. När massan är rumstempererad tillsätt grädden, fyll en sifon till 2/3 delar. Ladda med en kolsyrepatron, skaka och klar att användas.
 
Ingredienser
Bakad Manjari
- 575 g socker
 - 250 g vatten
 - 450 g smör
 - 675 g Manjari 64 % Valrhona
 - 10 st ägg
 
Passionsfruktsskum
- 2 st gelatinblad, Sosa
 - 4 dl passionsfruktspuré, Sicoly
 - 1 dl strösocker
 - 800 g söt kondenserad mjölk
 - 6 dl vispgrädde