Bakade ägg och svamp med tryffel och brynt smör i Tagine

    Av Matlagerskan

    1. Hacka upp den rengjorda svampen och löken. Bryn smöret i en stekpanna och lägg i svampen och löken samt vitlöken och fräs så det får fin färg, salta.
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Lägg svampen i botten an en tagine (eller annan ugnssäker form med lock). Strö över sparrisen som skurits i ca 2 cm långa bitar, osten samt tryffelpulver o peppar. Knäck ner äggen försiktigt så att gulan förblir hel.
    4. Ställ mitt i ugnen med lock på i ca 15 min. Ta ut och kolla att äggen stannat.
    5. Toppa med lite olivolja, havssalt, nymalen svartpeppar samt ev. lite färsk tryffel.
    6. Servera med bröd.

    Ingredienser

    • 300 g blandad svamp t.ex. skogschampinjoner och karljohansvamp- grovt hackad
    • 3 st schalottenlökar – finhackade
    • 0,5 vitlöksklyfta – riven eller finhackad
    • 50 g smör
    • salt
    • 6 ägg
    • 1 dl riven västerbottensost
    • 10 sparrisar
    • 1 krm tryffelpulver
    • salt svartpeppar