- Hacka upp den rengjorda svampen och löken. Bryn smöret i en stekpanna och lägg i svampen och löken samt vitlöken och fräs så det får fin färg, salta.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg svampen i botten an en tagine (eller annan ugnssäker form med lock). Strö över sparrisen som skurits i ca 2 cm långa bitar, osten samt tryffelpulver o peppar. Knäck ner äggen försiktigt så att gulan förblir hel.
- Ställ mitt i ugnen med lock på i ca 15 min. Ta ut och kolla att äggen stannat.
- Toppa med lite olivolja, havssalt, nymalen svartpeppar samt ev. lite färsk tryffel.
- Servera med bröd.
Ingredienser
- 300 g blandad svamp t.ex. skogschampinjoner och karljohansvamp- grovt hackad
- 3 st schalottenlökar – finhackade
- 0,5 vitlöksklyfta – riven eller finhackad
- 50 g smör
- salt
- 6 ägg
- 1 dl riven västerbottensost
- 10 sparrisar
- 1 krm tryffelpulver
- salt svartpeppar