Potatis
Skrubba och skiva potatisen tunt, lägg potatisen i en vaccpåse och häll i picklingslagen och vacca potatisen.
-
Hummer
Värm upp en stekpanna, salta hummerstjärten lite och snitta tre snitt på undersidan. Lägg i smöret, timjan och vitlök, stek hummerstjärten och ös den med smör. Lägg upp på droppbläck och låt droppa av. Sila av det brynta hummer smöret i en kastrull och tillsätt soja. Dela hummerstjärten på längden.
-
Mandel
Koka potatisen i saltat vatten, gaffla på tallriken med lite av det brynta hummersmöret, från stekpannan.
-
Fras
Skala och råsafta potatisen, sila genom superbag. Spraya lite sprayfett i en 14 cm stekpanna, häll på potatisvattnet, ca 1,5 cm. Kör på låg värme och låt reducera till ett gyllene potatisflarn. Lägg upp på plåt med papper.
-
Dragonolja
Mixa allt i thermomixer på 60°C i 4 minuter, sila genom superbag i kylen.
-
Majonnäs
Vispa äggula och dijonsenap, droppa i dragonoljan under vispning, smaka av med vinäger, salt och tabasco. Lägg upp på sprits.
-
Pulver
Torka i torkugn på 40°C, mixa till ett pulver och dusta potatisen.
-
Smör
Bryn smöret tillsammans med skal, lök och örter. Dra av från värmen och låt dra i 20 minuter innan silning, vid servering värm upp smöret och blanda i sojan.
Ingredienser
Råstekt hummer
- 10 st hummerstjärtar
- 5 msk smör
- timjan, vitlök och salt
Picklad potatis
- 3 st stora mandelpotatisar
Picklingslag
- 2 msk dragonblad i vinäger
- 2 msk socker
- 3 msk vatten
Gafflad mandelpotatis
- 20 st skalade mandelpotatisar
Potatisfras
- 1 kg potatis
- sprayfett
Dragonolja till dragonmajonnäs
- ½ knippe dragon
- 50 g bladspenat
- 4 dl matolja
- 1 tsk salt
Dragonmajonnäs
- 3 dl dragonolja
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- dragonvinäger
- salt och tabasco
Dragonpulver
- 50 g dragon
Brynt smör med soja
- 200 g smör
- skal från 2 hummerstjärtar
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st kvistar dragon
- 1 st kvist timjan
- 60 g soja