Tarte med mousse på Amatika och Sicoly insert med hallon, VEGAN

    Av Werners Gourmetservice

    En vegansk tarte med färdigt tarteskal från La Rose Noire, vegansk mjölkchoklad från Valrhona och frisk halloninteriör, fruit inserts från Sicoly.

    1. Ställ ut skalen och stansa halloninserts med en stans som är 4 cm.
    2. Mixa socker med maizena.
    3. Koka upp havremjölken och vispa i socker och maizena.
    4. Sjud tills krämen tjocknar.
    5. Hacka Amatikan något och sila över krämen.
    6. Mixa med stavmixer till slät kräm.
    7. Vispa upp kokosgrädden och när chokladen är 35 grader så blanda ihop den till en mousse.
    8. Spritsa i skalen och kyl.
    9. Toppa sedan med färska bär, rostad kokos, rostade nötter och servera som tillbehör i en dessert eller som något gott till kaffet.

    Ingredienser

    • 24 st tarteskal, La Rose Noire vegan 5 cm
    • 1/2 st fruit inserts hallon, Sicoly
    • 15 g maizena
    • 35 g socker
    • 440 g havremjölk 14%
    • 800 g Amatika 46% Valrhona
    • 600 g kokosgrädde 17%