Röding
- Putsa rödingfiléerna jämna och fina och pinna dem om ben finns kvar.
- Blanda salt och socker och strö över fisken.
- Låt rimma i ca 1 h.
- Lägg filéerna i värmetålig form.
- Värm rapsoljan tillsammans med citronzest och vitpeppar till ca 60°C.
- Slå oljan över fisken och ställ ev. in i ugn på 60°C.
- Confitera rödingen till ca 46–48°C.
Dillbröd
- Kantskär brödet och pulsa i matberedare till mindre bitar.
- Värm rapsolja till 65°C och mixa med örter och salt till slät olja.
- Sila genom finmaskig sil eller silduk.
- Spara en del av olja till servering och blanda resterande med brödmix och salt och rosta ugn på 110°C till frasig konsistens.
Vid servering
- Skär eller bryt rödingen i bitar.
- Toppa med dillbröd, plockad dill, schalottenlök och dillolja.
Ingredienser
Röding
- 250 g rödingfilé
- 4 g salt
- 3 g socker
- 4 dl rapsolja kallpressad
- 2 msk citronzest
- 1 tsk vitpepparkorn, grovt krossade
Dillbröd
- 150 g ljust matbröd, gärna vetesurdeg
- 2 dl rapsolja
- 1 dl dill, grovhackad
- 0,5 dl gräslök, skuren
- 0,5 dl spenat
- salt
Vid servering
- dill
- schalottenlök
Produkter i Rapsconfiterad röding med dillbröd
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”