Baskisk cheesecake med miso dulche the leche, læsøsalt, yuzukräm och rostad sesam

    Av Fredrik Andersson

    Ljuvligt krämig, bakad cheesecake med söta och syrliga toner. En perfekt avslutning på en god middag.

    Baskisk cheesecake

    1. Tina 10 st cheesecake

    Miso dulche the leche

    1. Lägg burken med den kondenserade mjölken i en kastrull. Täck med vatten och lite till. Det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten. Fyll på med vatten om det kokar bort. Låt burken koka i två timmar.
    2. Låt sedan svalna något och öppna sedan och mixa i miso och risvinäger samt smaka upp med lite salt.

    Yuzukräm

    1. Koka upp juicen och vispa i agar agar. Låt sjuda i minst 2 minuter.
    2. Lägg sedan i en bunke och ställ i kyl tills den är helt hård och har satt sig.
    3. Ta ut och mixa helt slät med mixer.
    4. Lägg sedan i spritspåse.

    Montering

     

    1. Spritsa kola och yuzukräm över cheesecaken.
    2. Toppa med rostade sesamfrö.

     

    Ingredienser

    Recept för 10 personer

    Miso dulche the leche

    Yuzukräm

    Produkter i Baskisk cheesecake med miso dulche the leche, læsøsalt, yuzukräm och rostad sesam

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”