Bearnaise

    Av Werners Gourmetservice

    En klassisk bearnaise som inte gör dig besviken. Den har en härlig syra och tydlig smak av dragonblad.

    1. Smält smöret och värm det till 55 grader.
    2. Häll dragonvinäger, vatten och äggulor i en kastrull. Värm under vispning till ca 65 grader. Äggulan ska tjockna.
    3. Tillsätt smöret droppvis i ägguleblandningen under konstant vispning.
    4. Smaka av med salt och cayennepeppar
    5. Vänd ner dragonblad i vinäger och hackad persilja.
    6. Servera omgående

    Ingredienser

    • 300 g smör
    • 2,5 msk dragonvinäger
    • 2 msk vatten
    • 2 st äggulor
    • 1 krm salt
    • ½ krm cayennepeppar
    • 2 msk dragonblad i vinäger, hackad
    • 4 msk persilja, hackad