Blå och Gul fantasi

    Av Viktor Ingemarsson

    Den här rätten är en extra fin och mysig frukosträtt som passar utmärkt för att överraska sin käraste med. Underbart god och fantastisk att titta på. En rätt som aktiverar alla sinnen. De olika färgerna symboliserar olika fyllningar som varvas i ett klart glas. För ett mer rustikt intryck passar det utmärkt att återanvända en syltburk. Du behöver en blender/ kannmixer för att mixa fyllningarna. Bra att veta: Gojibär innehåller omega-3, omega-6, betakaroten, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, C-vitamin, kalium, kalcium, krom, järn, selen, magnesium, zink och ett överflöd av nyttiga aminosyror.

    1. Blå: Mixa alla ingredienserna tills en homogen konsistens och färg uppstått. Häll över i en bunke.
    2. Gul: Likt ovanstående blandning gäller det här att mixa alla ingredienser tills en jämn färg och konsistens uppstått.
    3. Dekoration: När den gula och blåa blandningen är klar är det dags att fylla glasen. Börja med att tillsätta den gula smeten i botten av glaset, låt stelna i ca 15 minuter.  Häll sedan på den blåa krämen. Låt vila i kyl minst 2 timmar innan servering, den får gärna stå över natten. Placera ut havtorn på toppen tillsammans med en matsked hampafrö och solroskärnor. Dekorera gärna med t.ex. ärtskott för att skapa ett mer organiskt intryck.

    Ingredienser

    Blå

    • 1 dl gojibär
    • 4 dl cashewnötter
    • 4 dl blåbär
    • 2 dl kallpressad rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gul

    • 2 dl havtorn eller annat surt bär
    • 4 dl vatten
    • 6 dl mango
    • 1 dl linfrökross
    • 2 dl hampafrön

    Dekoration

    • 4 msk hampafrön
    • 20 st havtorn eller tranbär
    • 4 msk solroskärnor
    • 4 ärtskott