Blodkorv med äpple och rökt späck

    Av Jesper Dahl

    Serveras med bakade rödbetor, kirskål och sirapsfläsk.

    1. Dag 1: Koka det rökta tärnade grisspäcket i ca 20 minuter och låt svalna. Svetta löken, tillsätt äpplen och kryddor, bränn av med Calvados och blanda med späcket och kyl ner. Blanda blodet med grädden och ägget, vänd därefter ner äppel- och grisspäcksblandningen och fyll upp i svinfjälster. Sjud korven tills den känns fast. Ta upp låt svalna.
    2. Dag 2: Stek korvarna i 175°C i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    • 500 g grisblod
    • 500 g rökt grisspäck
    • 400 g hackad schalottenlök
    • 400 g tärnat syrligt äpple
    • 125 g vispgrädde
    • 70 g ägg
    • 40 g smör
    • 60 g Calvados
    • 20 g salt
    • 3 g långpeppar
    • 3 g körvel
    • 2 g fyra kryddor