Böndipp
- Koka de vita bönorna.
- Mortla eller mixa kryddorna till kryddblandningen.
- Mixa de kokta bönorna med olivolja, yoghurt och kryddor. Tillsätt den malda mandeln och krydda med hackad persilja, citron, kryddblandningen och salt.
- Lägg upp i en skål, ringla över lite olivolja, strö över curry sesamfrön, chili espelette och läsösalt.
Primörbukett
- Grilla primörer, t.ex morot, haricotverts, sparris och sockerärta
- Skär hårdosten till stavar
- Bind ihop primörer med hårdost
- Pensla buketterna med olivolja och Minus8vinäger
Ingredienser
Kryddblandning
- 2 tsk kummin
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk svartpeppar
- 1 st kryddnejlika
- ½ tsk kanel
Böndipp
- 150 g cocobönor, kokta mjuka
- ½ dl olivolja Montfrin
- 1 dl yoghurt
- 50 g mald mandel
- 1 citron zest och juice
- 1 bunt persilja, hackad
- Kryddblandningen
- Sesamfrön curryrostade
- Läsösalt
- Chili espelette
Primörbukett
- Primörer, t.ex morot, haricotverts, sparris och sockerärta
- Hårdost av god sort
- Olivolja, Montfrin
- Minus8-vinäger
- Snöre