Böndipp och primörbukett

    Av Kristin Åhlander

    Fräsch och smakrik dip med vita bönor och syrlig yoghurt. Låt kryddorna få lyfta upp din dippupplevelse. Här dippar vi vackert knutna grillade primörknyten.

    Böndipp

    1. Koka de vita bönorna.
    2. Mortla eller mixa kryddorna till kryddblandningen.
    3. Mixa de kokta bönorna med olivolja, yoghurt och kryddor. Tillsätt den malda mandeln och krydda med hackad persilja, citron, kryddblandningen och salt.
    4. Lägg upp i en skål, ringla över lite olivolja, strö över curry sesamfrön, chili espelette och läsösalt.

    Primörbukett

    1. Grilla primörer, t.ex morot, haricotverts, sparris och sockerärta
    2. Skär hårdosten till stavar
    3. Bind ihop primörer med hårdost
    4. Pensla buketterna med olivolja och Minus8vinäger

    Ingredienser

    Kryddblandning

    • 2 tsk kummin
    • 1 tsk korianderfrön
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 st kryddnejlika
    • ½ tsk kanel

    Böndipp

    • 150 g cocobönor, kokta mjuka
    • ½ dl olivolja Montfrin
    • 1 dl yoghurt
    • 50 g mald mandel
    • 1 citron zest och juice
    • 1 bunt persilja, hackad
    • Kryddblandningen
    • Sesamfrön curryrostade
    • Läsösalt
    • Chili espelette

    Primörbukett

    • Primörer, t.ex morot, haricotverts, sparris och sockerärta
    • Hårdost av god sort
    • Olivolja, Montfrin
    • Minus8-vinäger
    • Snöre