Bönnudelsallad

    Av Kristin Åhlander

    En fräsch och het nudelsallad som kan varieras med passande tillbehör. Så som kyckling, biff, tofu och varför inte toppa med lite god majonnäs.

    1. Blanda ihop dressingen
    2. Blanda alla ingredienser till en fin sallad

    Tips!

    1. Smaksätt en majonnäs med Srirashasås och toppa salladen med
    2. Marinera en biff (lövbiff, ryggbiff etc) i Soja vitlök chili och honung. Stek den, skiva och servera till salladen.
    3. Marinera tofu och knaperstek den, servera tillsammans med cashewnötter.
    4. Servera salladen med rå lax som är tunt skivad och slå även dressingen över den och några limeklyftor

    Ingredienser

    Dressing:

    • 1 msk yuzujuice eller pressad lime
    • 1 msk sesamolja mörkrostad, Risberg
    • 1 tsk fisksås
    • 4 msk soja, Sakura
    • 1 msk ingefära, finriven
    • 2 st vitlöksklyftor, finriven

    • 250 g bönnudlar, tillagade enligt anvisning, Risberg
    • 4 msk rostade sesamfrön
    • 2 st salladslök, skivad
    • 10 st sockerärtor, strimlade
    • 2 st morot, strimlad
    • 1 st röd chilifrukt, skivad
    • 1 knippe koriander

    Produkter i Bönnudelsallad

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”