Kokosbavaroise - mangosorbet - rostad kokos - koriander - chili

    Av Philip Velin

    Med mango sorbet, rostad kokos, koriander och chili. Dryckestips! Kombineras med fördel med ett sött vitt vin med inslag av tropisk frukt för att matcha mangon och kokosen i rätten. Exempelvis Cuveé Beerenauslese 2016, Kracher, Burgenland, Österrike. Artikelnr 83007.

    1. Bavaroise Koka upp kokospurén. Vispa ihop äggula och socker tillsätt till kokoskoket, värm till 83°C, tillsätt blötlagt gelatin, kyl sedan blandningen i ett isbad till 30°C. Vänd sedan ner i den lättvispade grädden. Gjut i valfri portions silikonform. Spreja gärna bavaroise med vitt kakaofett för en finare yta.
    2. Sorbet Koka upp puréer, vatten och socker. Vispa sedan i gelificant. Frys på Paco jet rör och kör av innan användning.
    3. Kokos Torr rosta i panna tills gyllenbrun. Förvara torrt.
    4. Koriander Fritera korianderblad på 160 grader tills krispigt men grönt. lägg på torrt papper, förvara sedan torrt.
    5. Chili Skär chili i tunna skivor, blanchera sedan en gång. Koka vatten, socker, kanel och anis i 5 minuter. Slå sedan över den blancherade chilin och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    Kokosbavaroise

    • 0,5 liter kokospuré Sicoly
    • 10 st äggulor
    • 200 g socker
    • 6,5 st gelantinblad, blötlagda
    • 0,5 liter lättvispad grädde

    Mangosorbet

    • 1 kg mangopuré sicoly
    • 100 g citronpuré sicoly
    • 200 g vatten
    • 200 g socker
    • 12,5 g Powdered vegetable gelling agent Sosa

    Rostad kokos

    • 2 dl kokos

    Friterad koriander

    • 20 g koriander

    Kanderad chili

    • 2 st färska röda chili
    • 0,5 liter vatten
    • 0,5 liter strösocker
    • 1 st kanelstång torkad
    • 2 klöver stjärnanis