Bottarga Majonnäs

    Av Hrogn AS

    En majonnäs smaksatt med Bottarga är ett himmelskt tillbehör till fisk- och skaldjursrätter. Pröva den gärna på en klassisk räksmörgås eller toppa på en god fisksoppa.

    1. Smält smöret, tillsätt löken och koka tills den mjuknat utan att ta färg. Låt smöret svalna i en minut och lägg till bottarga.
    2. Knäck ägget i en lång behållare och tillsätt alla ingredienser utom smörblandning och olja. Blanda allt grundligt med stavmixer.
    3. Tillsätt sedan smörblandningen långsamt. Avsluta med att tillsätta oljan tills önskad konsistens uppnås.
    4. Majonnäsen håller i kylskåp ca 5-7 dagar i sluten behållare.

    Ingredienser

    • 1 ägg
    • 2-3 dl neutral vegetabilisk olja
    • 1/2 liten finhackad lök
    • 1 finhackad vitlöksklyfta
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 tsk äpplecidervinäger (eller ättika)
    • 50 g smör
    • 20 g Bottarga Polveralis