Bottarga med äggröra

    Av Hrogn AS

    En perfekt tillagad äggröra är en krämig och himmelsk upplevelse. Det är viktigt att inte låta äggen stelna för mycket, då är det bättre att servera äggröran svagt rinnande.

    1. Kläck äggen i en stekpanna och tillsätt smöret. Placera stekpannan över hög värme medans du ständigt rör om med en visp.
    2. Så snart äggen börjar sätta sig tar du av pannan från värmen medans du fortfarande rör om. Upprepa proceduren tills perfekt konsistens har uppnåtts. Avsluta med en nypa salt.
    3. Bred smör på brödet, toppa med äggröra, bottarga och gräslök. Servera.

    Ingredienser

    • 3-4 medelstora ägg
    • 25 g smör
    • salt
    • 10-15 g Bottarga Polveralis
    • 2 stora skivor toast eller rågbröd
    • smör
    • hackad gräslök