Rotsellerifritters med tryffelmajonnäs

    Av Kristin Åhlander

    Krispiga nuggets av rotselleri täckta med pankoströbröd. Ett härligt vegetarisk alternativ som kan serveras som snacks, förrätt eller varmrätt. Just panko ger extra krisp och smak så viktigt att det är just den för att få ett toppenresultat.

    1. Skölj rotsellerin ren och skär bort om det är jord kvar.
    2. Dela rotsellerin 2-3 gånger och koka den i lagen tills den blivit mjuk. Låt svalna.
    3. Skär/dela/stansa rotsellerin i önskad form. Spara skalet.
    4. Torka bitarna mellan papper eller handduk för att få ut lite vätska.
    5. Panera bitarna i mjöl, sedan ägg och tillsist panko.
    6. Stek dem i rikligt med smör eller olja så att riktigt badar i fett. När de fått gyllene fin färg lägger man dem på ett papper och saltar med flingsalt. Om man gillar syra så pressar man lite färsk citron över. I fettet som är kvar i pannan, Lägg i små bitar av skalet och stek gyllene.
    7. Servera direkt med tryffelmajonnäs.

     

    Ingredienser

    Koklag:

    • 2 st morot
    • ½ purjolök
    • 1 st lagerblad
    • 3 st kryddpeppar
    • salt
    • 1 st Rotselleri
    • 1 dl vetemjöl
    • 2 uppvispade ägg
    • 3 dl panko ströbröd, Risberg
    • 2 msk flingsalt, Läsö
    • tryffelmajonnäs, Werners

    Produkter i Rotsellerifritters med tryffelmajonnäs

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”