- Skölj rotsellerin ren och skär bort om det är jord kvar.
- Dela rotsellerin 2-3 gånger och koka den i lagen tills den blivit mjuk. Låt svalna.
- Skär/dela/stansa rotsellerin i önskad form. Spara skalet.
- Torka bitarna mellan papper eller handduk för att få ut lite vätska.
- Panera bitarna i mjöl, sedan ägg och tillsist panko.
- Stek dem i rikligt med smör eller olja så att riktigt badar i fett. När de fått gyllene fin färg lägger man dem på ett papper och saltar med flingsalt. Om man gillar syra så pressar man lite färsk citron över. I fettet som är kvar i pannan, Lägg i små bitar av skalet och stek gyllene.
- Servera direkt med tryffelmajonnäs.
Ingredienser
Koklag:
- 2 st morot
- ½ purjolök
- 1 st lagerblad
- 3 st kryddpeppar
- salt
- 1 st Rotselleri
- 1 dl vetemjöl
- 2 uppvispade ägg
- 3 dl panko ströbröd, Risberg
- 2 msk flingsalt, Läsö
- tryffelmajonnäs, Werners
Produkter i Rotsellerifritters med tryffelmajonnäs
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”