- Brässerat Lamm: Salta och peppra lammet och fräs i olja i en tryckkokare tillsammans med grovt skuren morot, delad gul lök och grovt skuren purjolök. Häll över rödvin och lammfond och sätt på locket på tryckkokaren. Låt arbeta på medelvärme i ca 45-50 minuter. Lammet kommer nästan att falla isär när det är klart. Har du ingen tryckkokare kan du brässera lammet i en vanlig kastrull på låg temperatur i 15 timmar.
- Jordärtskockspuré: Skala och tärna jordärtskockan fint. Koka upp lättsaltad grädde och koka bitarna mjuka i några minuter. Kör till grov puré i matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Servering: Hyvla över färsk tryffel och toppa eventuellt med rivet apelsinskal och friterade jordärtskockschips. Lammet kan också serveras med rostade rotsaker.
Ingredienser
Brässerat Lamm
- 800 g lamm (gärna nacke)
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1 purjolök
- 0,5 kruka dragon
- 0,25 kruka rosmarin
- 0,5 kruka persilja
- 0,25 kruka timjan
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl rödvin
- 5 dl lammfond
- olivolja
- salt
- peppar
Jordärtskockspuré
- 3 dl grädde
- 3 stora jordärtskockor
- salt och peppar
Servering
- Färsk tryffel